South West Elevation- Highlighting the chimney inspired light wells that help to bring more light into the interior spaces.

_Overview.
_Typology.
This Live/ Work Co-housing Scheme based in Sussex Street Norwich is based around the management and balance of a live work lifestyle for start up business owners that want to integrate themselves onto the small business scene of the city. It includes both private and shared work spaces to provide not only focus spaces for work but also spaces for the opportunity to grow a community and create business links with other residence. The scheme also features plenty of green space and communal areas to promote breaks and more human interaction, thus making a more efficient and productive community of businesses.
-Residential
-Parking
-Business
-Launderette
_Drawings.
North West elevation depicting the material choices for the design.
North West elevation depicting the material choices for the design.
Section AA' highlighting the community work spaces and the underground parking
Section AA' highlighting the community work spaces and the underground parking
Section BB' highlighting the uses in each block.
Section BB' highlighting the uses in each block.
Section CC'- roofing detail
Section CC'- roofing detail
Ground Floor Plan
Ground Floor Plan
First Floor Plan
First Floor Plan
Second Floor Plan
Second Floor Plan
More Coming Soon...
_Renders.
View of the Greenhouses at Night.
View of the Greenhouses at Night.
The Greenhouses as a pavilion like structure inspired by layered glass art and the stone cutting industry that use to be on site.
The Greenhouses as a pavilion like structure inspired by layered glass art and the stone cutting industry that use to be on site.
One of two conference rooms for a more professional business setting.
One of two conference rooms for a more professional business setting.
The spaces between communal work and communal live spaces.
The spaces between communal work and communal live spaces.
1st floor overlooking the communal open space.
1st floor overlooking the communal open space.
View of the Greenhouses, as pods for the residence to relax in.
View of the Greenhouses, as pods for the residence to relax in.
Top floor community work space.
Top floor community work space.
Second floor community work space.
Second floor community work space.
The use of the Greenhouse pods as a relaxing space.
The use of the Greenhouse pods as a relaxing space.
View of scheme at night.
View of scheme at night.
Use of large windows to enhance light coming into living space and provides a view of the city skyline.
Use of large windows to enhance light coming into living space and provides a view of the city skyline.
Open space living
Open space living
Use of form to manipulate and control light intake and make spaces more comfortable for there uses.
Use of form to manipulate and control light intake and make spaces more comfortable for there uses.
_Archive.
Coming Soon...

You may also like

Back to Top