/Long Section: depicting the flow through key spaces in the scheme from riverfront to antique shop.

_Overview.
_Typology.
Timeless is a mixed-use hotel and art auction scheme inspired by the many flour mills that were destroyed or demolished on the site. It utilizes space and void as well as manipulating light sources in order to create a space which emulates the timelessness in the flour mill spaces in collapse, where they seemed to freeze in time. 
The scheme is also designed to interact with Hull, from the addition of an art auction and hotel rooms that would feature and sell local artist's work to the use of angles and void to frame key and iconic views of Hull, further advertising it as a city of culture.
- Hotel 
- Auction House 
- Gym + Spa + Swimming Pool 
- Restaurant + Bars + Cafe 
- Retail 
_Drawings.
Ground Floor and Site Plan highlighting the use of landscaping and lighting in the scheme to create an exclusive atmosphere and guide the user from riverfront to antique shop.
Ground Floor and Site Plan highlighting the use of landscaping and lighting in the scheme to create an exclusive atmosphere and guide the user from riverfront to antique shop.
Hotel Atrium Perspective Section: This highlights the feature atrium of the hotel opening up to emphasize the height of the scheme and the feature glass floor pool below.
Hotel Atrium Perspective Section: This highlights the feature atrium of the hotel opening up to emphasize the height of the scheme and the feature glass floor pool below.
Section EE': Highlighting opening of the hotel atrium
Section EE': Highlighting opening of the hotel atrium
South Elevation AA': Highlighting the use of trees to create a sense of exclusivity and the use of space and void to frame Shotwell's central tower.
South Elevation AA': Highlighting the use of trees to create a sense of exclusivity and the use of space and void to frame Shotwell's central tower.
More Coming Soon...
_Renders.
Approach to hotel via river ferry, revitalizing activity on the river Hull.
Approach to hotel via river ferry, revitalizing activity on the river Hull.
Curtain Walls inspired by the Silo that stood after the bombing of the original flour Mill act to increase light and manage thermal comfort.
Curtain Walls inspired by the Silo that stood after the bombing of the original flour Mill act to increase light and manage thermal comfort.
Industrial inspired spaces to link back to the historical context of the scheme.
Industrial inspired spaces to link back to the historical context of the scheme.
The view of the atrium from the pool.
The view of the atrium from the pool.
The gate formed between the two towering structures of Shotwell and the Mills, creating an extravagant entry into and out of East Hull.
The gate formed between the two towering structures of Shotwell and the Mills, creating an extravagant entry into and out of East Hull.
The roadside entrance and landscaped porte cochere.
The roadside entrance and landscaped porte cochere.
_Archive.
Coming Soon...

You may also like

Back to Top